Gå till innehåll

Rosacea

Botemedel och behandling för dig som lider av Rosacea.

Rosacea är en vanlig hudsjukdom som uppträder som rodnad, utslag, ödem, pustler eller små blodkärl. Även om orsakerna ännu inte är helt klara har det visat sig att stress, rökning, överdriven solning, alkohol och koffein är potentiella triggerfaktorer. Även om det inte finns någon komplett botemedel för att helt och hållet bota Rosacea, finns det vissa metoder som kan hjälpa till att lindra symtom.

Först och främst är det viktigt att undvika triggerfaktorer som kan förvärra symptom. Även om det inte är möjligt att helt undvika vissa faktorer, är det viktigt att hålla dem till ett minimum för att förhindra ytterligare utbrott. Det är också viktigt att skydda huden från skadliga faktorer som UV-strålar, kyla, vind, värme och fukt. Använd lämplig hudvård som är fuktgivande och lindrar utbrott.

Läkemedel och receptbelagd behandling är också ett bra sätt att behandla Rosacea. Det finns läkemedel som innehåller antibiotika som kan hjälpa till att behandla infektioner och lindra symtom. Dermatologer kan också förskriva läkemedel som innehåller retinoider, en typ av vitamin A-derivat som kan förbättra hudens struktur och reducera rodnad. Laser- och ljusbehandlingar kan också vara användbara för att minska uppkomsten av blodkärl och rodnad.